Kruidig kikkererwten stoofpotje met couscous en rozijnen

3,8
Gemiddelde van 13 reviews
659 kcal
340 g groente
Kruidig kikkererwten stoofpotje

We brengen het gerecht vandaag op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Was en halveer de radijzen. Pel de ui en snijd in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein. Was de courgette en snijd in blokjes.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de kikkererwten, radijs, courgette ui en rode peper 2 minuten. Doe het water, de ras el hanout kruiden en rozijnen erbij en laat 8-10 minuten afgedekt op een laag vuur stoven.
  3. Breng water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Voeg de boter toe. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik.
  4. Serveer de couscous met de kruidige kikkererwten stoof en garneer met de cashewnoten, limoensap en koriander.
TIP
Deze stoofpot is ook erg lekker met wat citroensap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 15 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 100 ml Water
  • 15 g Boter (plantaardig)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 170%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVegan9 maandenVariatieSeizoenVegetarischLekker snelLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie659 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker20 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Gluten
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin