Roti met ketjap kip aardappel en spitskool in kokossaus

4,1
Gemiddelde van 37 reviews
779 kcal
250 g groente
Roti met ketjap kip

Wij zijn gek op Surinaamse roti. En je zult merken dat het helemaal niet moeilijk is om zelf te maken. Onze malse kipdijbeenfilet komt van Kemper Kip. Deze kippen kunnen lekker de vrije uitloop en de buitenlucht in! Ze krijgen alle gelegenheid om in hun eigen ritme en natuurlijke tempo een optimale groeiperiode te doorlopen. In Suriname gebruiken ze eigenlijk geen kokosmelk bij een roti, maar wij vinden het sausje erbij stiekem wel heel erg lekker....

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de kipdijbeenfilet in stukken, kruid met peper en zout en laat tenminste 10 minuten marineren in de ketjap.
  2. Bereid intussen de bouillon. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd in stukken.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de aardappels en prei 2-3 minuten. Voeg de garam masala toe en schep om. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en laat 10-12 minuten afgedekt stoven. Voeg de laatste 5 minuten de kool toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de gemarineerde kip in 5-8 minuten gaar.
  5. Verwarm de roti vellen in een droge bakpan. Serveer de roti met de groenten en gemarineerde kip.
TIP
Maak een roti rol door de vulling op de roti pannenkoek te scheppen en het op te rollen als een wrap. Soso lobi!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 200 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 300 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 150 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
Zelf toevoegen
  • 150 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 el Ketjap
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water+ 35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSpecials9 maandenLactosevrijGezinVariatieLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie779 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker18 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Mosterd
Tarwe
Gluten
Koriander
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Broodje hamburger
743 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden
Special +€ 3,25 p.p.
Flammkuchen met warmgerookte zalmsnippers
723 kcal
240 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Gezin