Smeuïge risotto met groene asperges en kastanjechampignons

4,4
Gemiddelde van 55 reviews
688 kcal
280 g groente
Smeuïge risotto met groene asperges

Vandaag maken we een heerlijk risotto met groene asperges, champignons en kaas. Wanneer asperges boven de grond worden geteeld, vangen ze veel zonlicht en kleuren ze groen. Hoewel groene asperges afkomstig zijn van dezelfde plant als witte asperges, zijn ze heel anders te bereiden. Zo hoef je groene asperges niet te schillen en is de bereidingstijd korter dan die van witte asperges. Dat is lekker makkelijk!

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie (of boter) in een bakpan met een dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak in circa 2 minuten glazig. Voeg een scheut bouillon toe en kook op laag vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voeg zo nodig extra water toe.
  3. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de groene asperges en snijd de houtige onderkant eraf (1-2 cm). Snijd de asperges in vieren en kook ze in 2-3 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  4. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons op een middelhoog vuur bruin. Roerbak de voorgekookte asperges enkele minuten met de champignons mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer de kaas en boter door de risotto. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de champignons en asperges.
TIP
Het is ook heel lekker om van een deel van de kaas krokante kaaskletskoppen in de oven te maken en deze over het gerecht te kruimelen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 250 g Groene aspergesHerkomst: Overesch
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • 20 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -39%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieSeizoenVegetarisch9 maandenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie688 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit20 g
Vezels7 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Broodje hamburger
743 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden
Special +€ 3,25 p.p.
Flammkuchen met warmgerookte zalmsnippers
723 kcal
240 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Gezin