Spruiten-zoete aardappel frittata met pijnboompitjes

Nog geen reviews
721 kcal
500 g groente
Spruiten-zoete aardappel frittata
arrow down

De frittata, wie kent dit heerlijke en snelle eiergerecht nou niet! Je kunt variëren met diverse groenten en specerijen maar deze week maken we 'm met heel veel groenten. Waaronder overheerlijke spruitjes. Onze biologische spruiten worden geleverd door Jan en Eelkjen Bruinsma in West Friesland. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten beetgaar.
  2. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden of in vieren. Kook de spruitjes de laatste 5-7 minuten mee met de zoete aardappel. Giet daarna het water af.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadlijsten). Verwarm olie in een wok of bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Roerbak de voorgekookte spruitjes en zoete aardappel 3 minuten mee.
  4. Klop intussen de eieren los met de citroen-kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper. Doe de groenten in de ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en schenk het eimengsel over de groenten. Schud de schaal/pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Plaats 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei is gestold.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Strooi ze vlak voor het serveren over de frittata.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken, bereid de frittata dan in een bakpan met anti-aanbaklaag op het fornuis. Je kunt het ei ook luchtig kloppen met wat (lactosevrije)room.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVegetarischAfvallenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie721 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker20 g
Vet34 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels18 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Mosterd
Ei
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden