Vegetarische pasta Bolognese met geraspte kaas en verse basilicum

4,0
Gemiddelde van 17 reviews
729 kcal
250 g groente
Vegetarische pasta Bolognese
arrow down

Vandaag op het menu een heerlijke pasta met een vegetarische Bolognese saus. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en ui. Een klassieke Bolognese saus vraagt een lange bereidingstijd in verband met het stoven. Vandaag maken we een snelle variant, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein.
  2. Verhit olie in een bakpan of braadpan en bak de groenten 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree mee en pers de knoflook erboven uit.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, een deel van de basilicum, zout en peper.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente en giet daarna het water af.
  5. Serveer de pasta met een flinke schep saus. Strooi de geraspte kaas erover en garneer met de verse basilicum.
TIP
Maak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 53%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenEiwitrijkSeizoenVariatieGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie729 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker20 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels16 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Selderij
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Flammkuchen met maïs en courgette
683 kcal
310 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden