Warme bowl met tonijn en avocado-dressing ! Weinig koolhydraten

4,1
Gemiddelde van 14 reviews
576 kcal
310 g groente
Warme bowl met tonijn en avocado-dressing

KOOLHYDRAATBEWUST Verwarm je in aan een heerlijke voedzame bowl met uitgesproken smaken die bijzonder goed bij elkaar passen. De zachte bonen, met de romige avocadodressing en de aardse geroosterde bietjes. Gemaakt in een handomdraai, ook heerlijk als lunch.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de bietjes en pel de uien. Snijd alles in partjes en doe in een ovenschaal of braadslee. Meng met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Besprenkel daarna met balsamico-azijn.
  2. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de helft in plakjes. Voor de dressing prak / pureer je de andere helft van de avocado helemaal fijn. Roer de citroensap en mayonaise erdoor en kruid met zout en peper.
  3. Giet de bonenmix af, spoel onder de kraan en verwarm kort in een kleine pan. Kruid met peper en zout.
  4. Spoel de rucola in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Hussel de rucola en de bonen door elkaar en top af met de geroosterde bietjes, ui, tonijn, avocado plakjes en avocado-dressing.
TIP
Je kunt ook de citroenschil raspen en door het gerecht scheppen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 160 g Tonijn op waterHerkomst: Fish4ever
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
  • 200 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
Zelf toevoegen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie576 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker18 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels18 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen