Bietenstoof met pastinaakpuree x

Nog geen reviews
0 g groente
arrow down

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en schil de wortelen en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Veeg de portobello’s en de champignons schoon en (snijd de portobello's en de grote champignons) in plakken.
  3. Pel de sjalot maar snipper ze niet; deze gaat straks heel in de pan.
  4. Pel de knoflook en snipper fijn.
  5. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de knoflook zacht. Voeg de bietjes, wortelen, laurier, zout en peper toe en bak 5 minuten mee. Roer af en toe.
  6. Roer de tomatenpuree, rode wijn en/of groentebouillon erdoor. De groenten moeten net onder staan. Voeg de tijm toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht stoven. Controleer halverwege of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig nog wat rode wijn of bouillon toe.
  7. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken, zet op met ruim water en breng aan de kook, kook in 12-15 minuten gaar. Pureer tot puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg een klontje (room-)boter toe.
  8. Controleer het stoofpotje: als de bietjes nog te hard zijn, laat het dan nog extra stoven. Is het stoofpotje te vloeibaar? Los dan 2 tl maïzena, op in 2 el water en roer hiervan zoveel als nodig door het stoofpotje tot de vloeistof iets bindt.
  9. Voeg dan de paddenstoelen/portobello's en de sjalot toe en laat 5 minuten meekoken.
  10. Haal de laurierblaadjes uit de pan voor je de bietenstoof opdient.
  11. Serveer de stoof met de pastinaakpuree.
TIP
Ook lekker om wat groentenbouillon te vervangen door rode wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Rode biet, rauwHerkomst: Biobeta
  • 150 g Portabella
  • 400 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 35 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 200 g Champignons, witHerkomst: proef
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • 15 g Boter
  • 2 el Maizena
  • 1 el Olijfolie
  • 1 bakje laurier
  • snufje Zout en peper
  • 0.5 tl Tijm
  • 200 ml groentebouillon

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin