Macaroni met courgette, citroenzest tonijn en rucola

3,5
Gemiddelde van 13 reviews
737 kcal
210 g groente
Macaroni met courgette, citroenzest

Met zijn fruitige, licht zure smaak brengt een citroen talloze gerechten op smaak. Het rasp van de citroenschil geeft ontzettend veel smaak mee aan je gerecht, zelfs nog meer dan het citroensap. Daarnaast kleuren die fel gele sliertjes prachtig in je maaltijd. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en schil de citroen (alleen het gele buitenschilletje, niet het bittere wit), snijd de schil in flinterdunne reepjes en pers het vruchtvlees uit. Breng een kleine pan water aan de kook en dompel de citroenzest (schilletjes) 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de courgette, snijd ze overlangs door en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de courgette samen met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur. Blus af met de helft van het citroensap en zet opzij.
  3. Kook de macaroni in een grote pan licht gezouten kokend water op een middelhoog vuur beetgaar in circa 8 minuten. Laat de pasta goed uitlekken en stort het in een grote schaal.
  4. Rooster het amandelschaafsel enkele minuten in een droge bakpan. Laat de tonijn uitlekken.
  5. Schep voorzichtig de courgette, kleingesneden basilicum en tonijn door de pasta. Besprenkel met de overgebleven citroensap, strooi de geblancheerde citroenzest en het amandelschaafsel erover en kruid met zout en peper. Was de rucola, dep goed droog en serveer ernaast.
TIP
De rucola is ook lekker met een vinaigrette van mosterd, olijfolie extra vierge en azijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 160 g Tonijnstukken in waterHerkomst: Fish4ever
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 100 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente+ 67%
vita-score
Vitaliteit+ 68%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenSpecialsGezinEiwitrijkVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie737 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit38 g
Vezels11 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Vis
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden