Pompoenrisotto met geroosterde citroen gepofte knoflook en taleggio kaas

Nog geen reviews
783 kcal
170 g groente
Pompoenrisotto met geroosterde citroen
arrow down

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke risotto met taleggio. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was of schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes. Verdeel de pompoen in een ovenschaal, breng op smaak met fijngesneden salie (houd iets achter voor garnering), een goede scheut olijfolie en zout. Schep om en rooster de pompoen in circa 30 minuten gaar in de oven.
  2. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheut olijfolie overheen en vouw goed dicht. Pof de knoflook circa 30 minuten bij de pompoen in de oven. Snijd de citroen in vieren en rooster de citroenparten 5-10 minuten in de oven tot ze donker beginnen te kleuren.
  3. Bereid de bouillon met 1,2 liter water. Pel en snipper de ui. Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en 25 gram van de roomboter, en fruit de ui circa 5 minuten op een laag vuur tot deze zacht is. Bak de rijst 2 minuten met de ui mee op een middelhoog vuur, terwijl je blijft roeren. Blus af met witte wijn en wacht tot het vocht bijna is opgenomen. Schep nu lepel voor lepel de bouillon erbij. Gaar de risotto al roerend in 20-25 minuten.
  4. Wip de teentjes gepofte knoflook uit de bol en prak fijn. Pureer de geroosterde pompoen (hou een paar blokjes apart ter garnering) met 200 ml bouillon glad met een staafmixer. Hou een paar blokjes apart ter garnering.
  5. Snijd de Taleggio in blokjes. Neem de pan risotto van het vuur en roer de pompoenpuree, de rest van de boter, de Taleggio kaas en de gepofte knoflook door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pompoenrisotto met de parten gebrande citroen, de overgebleven blokjes pompoen en wat blaadjes salie.
TIP
De risotto is ook erg lekker met oude kaas of Parmezaanse kaas.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 10 g SalieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st KnoflookbolHerkomst: udea
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 1 st Kippenbouillon tabletHerkomst: Natur Compagnie
  • 0.5 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 40 g RoomboterHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 90 g Taleggio kaasHerkomst: erik's delicatessen
Zelf toevoegen
  • 0.25 st Oranje pompoen (halve)
  • 100 ml Witte wijn
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 8%
vegetablecounter
Groente+ 35%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -7%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie783 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet40 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit18 g
Vezels4 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Melk
Sulfiet
Mais
Kip
Lactose
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin