Zomerse traybake met koolrabi en raapstelenpesto

4,2
Gemiddelde van 6 reviews
641 kcal
310 g groente
Zomerse traybake met koolrabi

Raapstelen zijn het jonge loof van de meiknollen. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Vandaag maken we er een heerlijke pesto mee, maar je kunt ze ook bakken of als salade eten. De licht pittige smaak van raapstelen doet denken aan die van mosterd of rucola.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en schil de koolrabi. Snijd alles in kleine gelijke, niet al te grote, stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
  3. Doe alles in een ruime kom en meng met olie, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit, spreid alles uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg 5-10 minuten voor de eindtijd de tomaatjes op de bakplaat bij de aardappels en koolrabi en bak mee. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Maak intussen de raapstelenpesto. Was de raapstelen in een zeef onder de kraan en verwijder eventueel de worteltjes. Mix of hak de raapstelen, de helft van de hazelnoten en de helft van de geraspte kaas, limoenrasp en -sap en de overgebleven olijfolie (extra vierge) in een hakmolen of met een staafmixer tot een pesto. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de traybake en verdeel de raapstelenpesto er over. Garneer met de overgebleven hazelnoten en geraspte kaas.
TIP
Kook de aardappels 10 minuten voordat je ze in de oven doet zodat ze sneller gaar worden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (vastkokend)Herkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 41%
co2-reduction-score
CO2eq -58%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischAfvallenSeizoenGezinLactosevrij9 maandenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie641 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin